GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Achizitionarea unei case – un pas catre viitor

La achizitionarea unei case , este important sa fim atenti la cateva detalii de care va depinde viitorul nostru si de care depinde in mod clar tot ceea ce se va intampla in continuare cu locuinta noastra. O casa sau un apartament nu este doar o achizitie imobiliara, ci un pas in construirea viitorului nostru. Daca ne gandim sa cumparam un apartament sau o casa, trebuie sa luam in considerare ca o casa de vanzare sau un apartament de vanzare ar trebui sa respecte anume cerinte.
Daca ne gandim si ca respectiva casa sau apartament va fi locul unde ne vom intemeia o familie si unde ne vom creste copiii, devine cu atat mai important sa realizam cat de mult conteaza micile aspecte care se ivesc la achizitionarea unei proprietati imobiliare.

La cumpararea unei case, cateva sfaturi de care ar trebui sa tinem cont sunt atat de domeniu juridic, cat si de aspectele de zi cu zi, plecand de la tot felul de detalii minore pana la cele mai ciudate aspecte.
Din punct de vedere juridic, trebuie sa ne gandim la anumite acte care sa fie foarte bine puse la punct, mai ales daca alegem sa cumparam o casa care este la rosu sau care este construita mai recent, acte precum :
– cartea tehnica a constructiei, respectiv toate documentele referitoare la constructia casei si etapele realizarii ei
– dovada platii emiterii autorizatiei de construire, de asemenea foarte importanta
– autorizatia de construire, care trebuie sa fie valabila si la care trebuie sa fie anexate mai multe avize si acorduri stabilite prin certificatul de urbanism
– actul de proprietate asupra terenului
– extrasul de informare de la Cartea funciara asupra imobilului, ce sa poate solicita de la un birou de cadastru.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare foarte multe aspecte care, chiar daca par marunte la inceput, se pot dovedi a fi vitale pe viitor. La achizitionarea unei case primul lucru la care ne gandim, din momentul in care vedem un anunt pentru o casa de vanzare sau un apartament de vanzare, este costul acestuia si modul in care putem ajunge sa platim acest pret.

In orasele mari, acest aspect este cu atat mai important, mai ales daca luam in considerare faptul ca piata imobiliara si-a revenit in ultima vreme si este in continua crestere. O casa de vanzare in Timisoara sau un apartament de vanzare in Timisoara de exemplu are asta un pret mult mai mare decat avea acum cativa ani si trebuie sa ne gandim ca acet pret va fi din ce in ce mai mare pe masura ce trece timpul.

Bugetul fiecaruia dintre noi este un lucru personal, care ne priveste pe fiecare, iar puterea de cumparare a fiecaruia este una pe care doar noi o putem evalua in mod corect. Fie ca alegemsa platim cash sau ca alegem sa contractam un credit imobiliar, trebuie sa evaluam cu mare atentie daca ne permitem sa achitam pretul pe care casa sau apartamentul visurilor noastre il are la momentul respectiv.
Din nou, aici este vorba pana la urma de aprecierea fiecaruia si trebuie sa fim foarte obiectivi atunci cand vine vorba de acest aspect. De aceea este mult mai bine ca la achizitionarea unei case sau a unui apartament sa apelam la o agentie imobiliara, care ne va ajuta sa gasim apartamentul sau casa perfecta pentru noi, totul in limitele unui buget rezonabil.

Comments are closed.

Translate »