Agentiile imobiliare – de ajutor pe o piata imobiliara fluctuanta

Piata imobiliara din Romania a cunoscut un avant foarte mare in ultimii ani, reclamele la imobiliare ajungand sa ne invadeze fiecare aspect al vietii si sa fie prezente la fiecare pas. Fie ca este vorba despre o reclama la un nou cartier rezidential sau despre un apartament de vanzare ce apare sub forma unei reclame atunci cand deschidem un ziar sau o pagina web, piata de imobiliare din Romania este in dezvoltare continua si se pare ca acest curent nu se va opri prea curand, daca este sa ne luam dupa parerile analistilor economici.

Daca luam in considerare si faptul ca puterea de cumparare este in crestere, este usor de vazut de ce agentii imobiliari sunt optimisti in ceea ce priveste piata de imobiliare si evolutia sa.

Daca in 2008 problema pietei de imobiliare a devenit cunoscuta la nivel international, din cauza prabusirii pietei economice, intre timp lucrurile s-au stabilizat, iar panica ce cuprinsese la momentul respectiv bursele de valori de pe intreaga planeta s-a disipat. Inainte de prabusirea bursei de valori piata imobiliara luase un avant deosebit, apartamentele se vindeau la niste preturi incredibile iar cartierele rezidentiale erau in plina dezvoltare, deci era de inteles de ce, in momentul in care toate acestea s-au prabusit, agentii imobiliari au fost supusi unei presiuni incredibile si au fost nevoiti sa se reorienteze in ceea ce priveste modul de a vinde produsul in sine.

Pentru vanzatorii care au putut sa puna pe piata si sa vanda o proprietate imobiliara in perioada in care preturile erau foarte crescute, caderea pietei nu a fost o problema, insa pentru cei care nu au reusit sa vanda, a fost o mare dilema intre a scoate de pe piata proprietatea respectiva si a astepta ca preturile sa isi revina.

Din acest motiv foarte multi dintre clientii agentiilor imobiliare s-au gasit in situatii dificile si nu au stiut exact ce sa faca, nefiind o situatie cu care se intalnisera pana la momentul respectiv.
Ce sa facem in cazul in care ne gasim intr-o astfel de situatie ? Cum sa anticipam evolutia unei piete atat de volatile, mai ales daca nu urmarim cu atentie sau interes piata imobiliara?

Angajatii unei agentii imobiliare sunt insa de cele mai multe ori cei mai in masura sa ne consilieze si sa ne sfatuiasca in ceea cee priveste achizitionarea sau inchirierea unei case, a unui apartament, a unui spatiu pentru birouri sau a unui teren care sa ne satisfaca cerintele si exigentele, totul in timp ce se incareaza in limitele noastre de pret si de spatiu. O agentie imobiliara care dispune de angajati specializati in aceasta problema va putea sa trieze ofertele potrivite fiecaruia dintre noi si sa aleaga ceea ce ni se potriveste noua, pentru a nu pierde timp pretios si pentru a ne ajuta sa gasim exact ceea ce ne dorim.

Compara anunturi

Compara
Translate »