Ansamblurile rezidentiale – o alegere mai buna

O casa este mai mult decat o proprietate imobiliara, o casa este locul in care ne vom petrece cea mai mare parte din timp si este cu siguranta locul in care ne vom intemeia o familie sau, in functie de caz, in care ne vom vedea copiii crescand. Facand parte dintr-o generatie ce a crescut in mare majoritate la clasicele blocuri, cea mai mare parte din tana generatie tanjeste dupa liberatea oferita de traiul la o casa, eventual dupa o curte in care sa ne putem relaxa sau in care sa ne putem privi copii jucandu-se.
Insa cum sa ne putem permite o casa, mai ales in cazul in care salariile din ziua de astazi nu sunt suficient de consistente pentru a ne putea permite sa achizitionam o casa “cu banii jos” ?

In cazul in care traim sau alegem sa ne mutam intr-un oras mai mare problema este cu atat mai presanta, deoarece o casa de vanzare sau un apartament de vanzare intr-un oras mic este extraordinar de ieftina in comparatie cu o casa care este pe piata imobiliara intr-un oras mare. De exemplu, in cazul unui apartament care este de vanzare in Timisoara sau a unei case de vanzare in Timisoara, preturile despre care discutam sunt foarte mari si trebuie sa ne gandim in mod responsabil daca ne permitem povara financiara pe care achizitionarea unei case sau a unui apartament o presupune.
De cele mai multe ori, un credit imobiliar poate sa para cea mai buna solutie, in special de la lansarea programului Prima Casa prin care tinerii isi pot achizitiona case pentru a isi intemeia o familie, totul mult mai simplu si mai rapid.

De cele mai multe ori, suntem tentati sa apelam la aceste credite imobiliare gandindu-ne ca le vom achita in timp si ca valoarea investitiei noastre pe piata imobiliara va creste pe masura ce va trece timpul. Ce trebuie insa sa luam in considerare este modul in care ne vom putea gestiona finantele pe viitor astfel incat sa ne crestem valoare investitiei si sa putem trai in mod normal, fara ca respectivul credit sa ne afecteze calitatea vietii de zi cu zi si fara sa ajungem in imposibilitatea de il achita.
In alta ordine de idei insa, trebuie sa analizam cu atentie si daca respectiva casa de vanzare sau apartament de vanzare merita intr-adevar suma de bani ceruta de catre vanzator sau daca pretul este umflat artificial.

Aici este de asemenea important sa luam in considerare si alte aspecte, care poate nu par evidente la prima vedere, insa care se pot dovedi a fi cruciale pe parcursul tranzactiei imobiliare la care ne vom angaja. Trebuiesc analizate costurile caselor in functie de amplasamentul lor, in functie de apropierea de un mijloc de transport in comun sau ce centrul orasului. Casele de vanzare din Timisoara, spre exemplu, au preturi foarte ridicate daca sunt mai aproape de centrul orasului sau de unitatile de invatamant, in special cand este vorba despre licee sau universitati.
De aici se iveste problema principala, si anume faptul ca o casa intr-un oras mare si care este in continua dezvoltare, precum Timisoara, va avea mereu un pret care ne poate parea, pe buna dreptate, exorbitant.

De aceea este foarte important sa luam in considerarea ansamblurile rezidentiale, care ne ofera case de vanzare, noi si in general foarte bine utilate, la preturi mult mai rezonabile, si care se afla aproape de mijloace de transport in comun, de magazine, de scoli sau de gradinite. Un ansamblu rezidential este pana la urma modul cel mai convenabil prin care ne putem achizitiona o casa care sa nu fie exorbitant de scumpa, dar care sa fie totusi potrivita pentru noi si pentru familia noastra.

Compara anunturi

Compara
Translate »