Certificate energetice – ce anume sunt si cum se obtin?

De foarte multe ori alegem sa trecem cu vederea detalii acre pot sa para ne-importante in ceea ce priveste tranzactiile pe care le facem in fiecare zi, incepand cu cele mai banale, cumparaturi
banale sau importante, plata unor taxe si impozite si asa mai departe. Insa in momentul in care alegem sa inchiriem sau sa vindem un apartament, ne trezim pusi in fata unor situatii mai dificile,
deoarece este nevoie de foarte multe acte si acest proces implica foarte multa birocratie. Iar birocratia din tara noastra este, asa cum stim cu totii, de-a dreptul ingrozitoare. Pusi in fata faptului implinit, ne vedem nevoiti sa alegem cea mai usoara cale, insa trebuie sa luam in considerare faptul ca cea mai usoara cale nu este intotdeauna cea mai buna.

Unde am putea avea nevoie de un certificat energetic ?

Certificatul energetic este necesar pentru vanzarea, inchirierea si construirea urmatoarelor tipuri de cladiri: Apartamente si Case folosite ca locuinte familiale, Blocuri de locuinte, Birouri, Spatii comerciale, Hoteluri, Restaurante, Cladiri administrative si alte Cladiri consumatoare de energie.

Ce este si de ce ai nevoie de certificatul energetic?

– Certificatul de performanta energetica al unei cladiri este un document tehnic care are caracter informativ si atesta performanta energetica al unui imobil.
– Elaborarea certificatelor energetice in cazul incheierii contractelor de vanzare-cumparare sau de inchiriere a imobilelor, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
– Obligativitatea obtinerii certificatului de performanta energetica al unei cladiri este prevazuta de Legea nr. 372 din 13 decembrie 2005, privind performanta energetica a cladirilor si Ordinul nr.
1459 din 1 octombrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind performanta energetica a cladirilor, emis de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
– Certificatul de performanta energetica a imobilului este valabil 10 ani de la data emiterii.

Prin urmare, de ce sa nu apelam la serviciile oferite de o agentie imobiliara, care ne poate scuti de foarte multe drumuri si probleme, si care ne poate fi de folos in obtinerea certificatului energetic de care avem nevoie si ne poate consilia in vederea vanzarii sau inchirierii imobilului nostru.

Compara anunturi

Compara
Translate »