Certificatul Energetic

In cazul imobilelor noi si nu numai, se cer din ce in ce mai multe acte in cadrul evaluarilor facute pentru vanzarea acestora sau pentru inchirierea lor, printre care numeroase acte ce tin de specificatiile de siguranta ale imobilelor, dar si de alte astfel de specificatii. De exemplu, in cazul cladirilor mai vechi, dar nu numai, se cer numeroase acte care sa ateste gradul lor de siguranta in cazul producerii unui seism.

Clasificarea cladirilor in functie de cat sunt acestea de sigure a devenit deci din ce in ce mai necesara si se intelege de ce in prezent aceste tipuri de certificate sunt mereu cerute proprietarilor acestor imobile. Un alt tip de astfel de certificat este acum certificatul energetic, care este obligatoriu in cazul oricarei cladiri evaluate.

De ce am putea insa nevoie de un certificat energetic? Certificatul energetic este necesar pentru vanzarea, inchirierea si construirea urmatoarelor tipuri de cladiri: Apartamente si Case folosite ca locuinte familiale, Blocuri de locuinte, Birouri, Spatii comerciale, Hoteluri, Restaurante, Cladiri administrative si alte Cladiri consumatoare de energie.

Pentru a va putea da seama de ce aveti nevoie de un certificat energetic, trebuie mai intai explicat rolul unui astfel de certificat:

• Certificatul de performanta energetica al unei cladiri este un document tehnic care are caracter informativ si atesta performanta energetica al unui imobil.
• Elaborarea certificatelor energetice in cazul incheierii contractelor de vanzare-cumparare sau de inchiriere a imobilelor, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
• Obligativitatea obtinerii certificatului de performanta energetica al unei cladiri este prevazuta de Legea nr. 372 din 13 decembrie 2005, privind performanta energetica a cladirilor si Ordinul nr. 1459 din 1 octombrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind performanta energetica a cladirilor, emis de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
• Certificatul de performanta energetica a imobilului este valabil 10 ani de la data emiterii.

Următorul post

Cautati o casa noua?

Compara anunturi

Compara
Translate »