Cum achizitionam un apartament : aspecte si discutii

In viata avem de multe ori foarte multe decizii de luat care ne pun in dificultate, incepand cu alegerea efectiva a unei cariere, alegerea celui care va sta alaturi de noi, alegerea modului in care dorim sa abordam anumite aspecte ce tin de viata de zi cu zi si asa mai departe. De aceea, luarea unei decizii este un act zilnic, pe care il facem de cele mai multe ori fara a lua in considerare toate aspectele pe care ar trebui sa le cantarim cu atentie.
Acest lucru nu este neaparat un dezavantaj, deoarece s-a demonstrat faptul ca o persoana ce are o capacitate ridicata de a lua decizii rapide este un individ care se va bucura de succes in viata tocmai din cauza rapiditatii sale in gandire si in actiune. Acestea sunt calitati cerute mai ales de catre angajatori, in cazul in care este vorba despre un job pe o piata competitiva si care se misca intr-un ritm alert.

Insa ce facem atunci cand trebuie sa luam o decizie de care va depinde o mare parte din viata noastra si care poate sa ne afecteze pe foarte multe planuri si in foarte multe aspecte, de la cel financiar si pana la cel emotional, avand o contributie decisiva la starea noastra generala de bine sau de rau.Ce anume ne poate afecta in asemenea masura insa ?
Raspunsul este unul pe cat de simplu, pe atat de complicat : locul si circumstantele in care ne petrecem cea mai mare parte din timp si unde ne putem relaxa : propria noastra casa. Daca mediul de la birou este unul in care ne petrecem o perioada limitata de timp, locuinta noastra este oaza de pace in care putem reveni cu drag si in care ne putem cu adevarat concentra pe ceea ce este important.

Fie ca alegem sa achizitionam o locuinta cu ajutorul unui credit imobiliar sau alegem sa economisim pentru a ne putea permite apartamentul viselor noastre, este foarte important de retinut ca apartamentele de vanzare aflate pe piata imobiliara nu au aceleasi caracteristici, chiar daca din anunturile pe care le vizionam sau din descrierea proprietarului par a fi identice.
Este foarte important de stiut ca un apartament de vanzare, fie ca este vorba despre un apartament cu o camera, un apartament cu 2 camere sau cu 3 camere sau despre un apartament mare, modern , are propriile sale caracteristici, date nu doar de suprafata utilizabila sau de faptul ca are sau un un balcon, ci si de anul constructiei, de modul in care este construita cladirea, de orientarea acesteia si asa mai departe.

Este deosebit de important sa luam in calcul toate aspectele ce privesc achiztionarea unui apartament :

– este costul acestuia un pret pe care ni-l putem permite sau ni se pare exagerat ?
– anul constructiei apartamentului este unul care ni se pare convenabil sau mai degraba nu ?
– cladirea in care se afla apartamentul este una care pare sigura sau zona in care este situat este mai degraba rau-famata ?

Acest ultim aspect, respectiv al zonei in care este situat apartamentul, tine si de tipul de apartament pe care dorim sa il achizitionam: daca ceea ce ne dorim este un apartament cu o camera, doar pentru noi, va trebui sa luam in considerare faptul ca in acest gen de cladiri locuiesc in general persoane singure sau care nu au posibilitatea financiara de a achizitiona un apartament mai mare.
Important este sa ne interesam inainte de achizitionarea apartamentului daca apartamentele din cladirea respectiva sunt date spre inchiriere in numar foarte mare, deoarece si acesta poate fi un dezavantaj, mai ales in cazul in care ne dorim sa ne intemeiem o familie. Asadar, toate aceste aspecte merita luate in considerare atunci cand alegem sa achiztionam un apartament, mai ales ca piata imobiliara este in momentul de fata inundata de oferte pentru apartamente de vanzare.

Compara anunturi

Compara
Translate »