Cum ne ocupam de administrarea proprietatilor de la distanta: o discutie actuala

De foarte multe ori, conditiile de trai din tara noastra ne dezamagesc, ajungand sa ne exaspereze pana in momentul in care alegem sa renuntam la orice metoda de adaptare si alegem sa parasim Romania pentru a cauta un mod de viata superior celui din tara noastra. Este un fenomen care este din ce in ce mai des intalnit in ultima vreme si care a fost si este in continuare discutat din toate punctele de vedere. Fie ca este discutat in cadrul unor emisiuni de mare audienta pe un canal tv mai mult sau mai putin obscur, ca este tratata din punct de vedere economic sau ca si impact social, problema emigrarii este exact asta : o adevarata problema care afecteaza atat de multe laturiale societatii incat nu poate fi ignorata.

In majoritate inconfortabila ca subiect, emigrarea a ajuns sa afecteze mediul social din Romania in moduri in care nu ne-am fi gandit inainte de intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana. Dat fiind ca in general nu este discutata de catre nimeni inainte sa prezinte o problema clara, emigrarea trebuie tratata din mai multe puncte de vedere si trebuiesc luate in considerare toate laturile.

Din punct de vedere economic, cetatenii romani care lucreaza sau traiesc de multi ani peste hotare au adus Romaniei beneficii evidente, deoarece prin simplu fapt ca vireaza foarte multi bani cash rudelor din tara ei au ajutat economia Romanieie, efectiv crescand deosebit de mult indicele economic al tarii noastre. In ciuda faptului ca nu este un lucru neaparat recunoscut, acest fapt este unul cunoscut si foarte bine tratat de publicatiile de specialitate. Deci din acest punct de vedere, putem spune ca este intr-adevarun avantaj faptul ca granitele Europei s-au deschis.
Ca si aspect social insa, emigrarea a adus numeroase probleme care au devenit foarte greu de rezolvat pe maasura ce timpul a trecut si acestea nu au fost rezolvate in mod corespunzator. Neluand in calcul membrii familiei ramasi in urma celor care au plecat in afara granitelor, autoritatile romane nu au facut altceva decat sa exacerbeze problema si a fost deci cu atat mai greu sa rezolve situatiile dificile aparute.

Asistentii sociali au fost astfel pusi in fata unor situatii din ce in ce mai greu de rezolvat si au inceput sa se confrunte cu o adevarata epidemie de cazuri de copii abandonati in grija rudelor mai in varsta, a bunicilor si asa mai departe. Neglijarea copiilor si a rudelor ramase in urma in tara este intr-adevar o problema si ceea ce poate fi facut este pur si simplu sa incercam sa privim acest fapt ca o problema ce se poate rezolva in timp indelungat, dar cu succes.
Odata plecate din tara, persoanele in cauza sunt obligate sa gaseasca o solutie viabila pentru a avea grija de copiii lasati in urma in cazul in care nu ii pot lua cu ei peste granita, pentru rudele ce au nevoie de ingrijire speciala si care trebuiesc lasate in urma sau pentru posibilele proprietati materiale, imobiliare in special,
ce in mod evident nu pot fi luate in afara tarii.
Daca pentru persoane este destul de simplu de rezolvat problema pentru ca ele pot fi lasate in grija altcuiva, a unui personal specializat sau a unor oameni care ne pot ajuta in aceasta privinta, in privinta proprietatilor nu este chiar atat de usor si aici intervin problemele cu adevarat greu de rezolvat.

Dar ce este de facut in cazul in care avem asemenea probleme ? Pana la urma, o proprietate imobiliara nu este o chestiune ce poate fi supusa dezbaterii si care sa fie lasata in grija unor rude binevoitoare ce se ofera sa aiba grija de ea. De cele mai multe ori este nevoie de personal specializat, care sa se ocupe de intretinerea proprietatii in cauza, sa se ocupe de plata impozitelor, de sistarea serviciilor care nu mai sunt necesare si asa mai departe.
De multe ori, o proprietate imobiliara lasata in grija unor cunoscuti ajunge sa fie o problema mai mare decat am fi anticipat, fie chiar din cauza persoanelor pe care le lasam pentru a ne ingriji bunurile, fie din cauza vecinilor sau din cauze care nu tin neaparat de cineva anume – cum ar fi o inundatie sau un scurtcircuit. In asemenea cazuri trebuie sa avem pe cineva care sa poata administra problema asa cum trebuie si care sa poata sa se prezinte la locul unde este nevoie de el/ea si sa poata caute o solutie convenabila pentru toti cei implicati.
Avand in vedere si faptul ca legislatia din Romania nu este chiar foarte clara in aceasta privinta, devine cu atat mai greu sa ne gandim ce am putea sa facem si la cine sa apelam pentru a ne administra bunurile. Fie ca este vorba despre o proprietate care are ca scop principal desfasurarea unei activitati comerciale sau despre un spatiu care are drept destinatie simpla locuire.

In ciuda tuturor acestor intrebari, mereu exista o solutie, fie ca este una mai simpla sau una mai greu de intuit. De cele mai multe ori insa, cea mai simpla solutie este si cea mai buna si, cu toate ca trebuie sa luam in considerare toate optiunile, cea mai la indemana solutie este cea la care trebuie sa apelam pentru a ne asigura ca totul va merge asa cum trebuie. Daca in general administrarea unor proprietati de tip imobiliar este ceva ce agentiile imobiliare evita, pentru ca este un proces destul de greoi si care presupune multi pasi si mult personal, exista agentii imobiliare ce au personal specializat pe astfel de probleme si care pot sa ne ajute in cazul in care ne gasim in situatia descrisa mai sus.
Avand grija de toate problemele administrative, de plata impozitelor si a facturilor, fiind mereu prezenti in cazul in care este nevoie de cineva in mod urgent sau in cazul in care apare o situatie neprevazuta. Prin urmare, de ce sa nu cautam cea mai simpla solutie si sa eliminam cel putin una dintre problemele care apar atunci cand se pune problema emigrarii si care ne poate face viata cu adevarat imposibila ?
Poate ca nu totul se poate rezolvat atat de simplu cand vine vorba de problemele cauzate de emigrare, insa de ce sa nu cautam sa rezolvam macar un aspect cat mai simplu si mai rapid cu posibil, mai ales daca avem aceasta posibilitate si daca putem apela la oameni specializati in astfel de chestiuni ?

Compara anunturi

Compara
Translate »