Ce imobile evaluam?
– Apartamente, case, vile, cladiri, garaje sub bloc
– Spatii comerciale, birouri
– Spatii industriale
– Terenuri libere sau construite

Iti oferim posibilitatea de evaluare a imobilului in doua moduri:

1. Evaluare simpla

In ce consta evaluarea simpla?
Aceasta consta in evaluarea pretului imobilului tau conform informatiilor cu privire la preturile medii de piata pentru imobile similare, la statistici imobiliare (baze de date interne si surse externe), preturi multianuale de piata, tendinte, vad comercial si indicatori macroeconomici etc. Vei primi un document cu antet si stampila, care cuprinde informatii despre imobil, proprietar si pretul de piata.

Unde ai nevoie de evaluarea simpla?

Evaluarea simpla este foarte des solicitata de persoane care doresc sa vanda imobile, sa imparta veniturile obtinute din vanzarea imobilelor sau pur si simplu sa stie valoarea de piata a imobilelor aflate in proprietatea personala.

Evaluarile simple sunt solicitate de instantele de judecata si sunt folosite ca probe de catre avocati si judecatori pentru partaje, procese patrimoniale si alte procese civile sau penale. De asemenea, sunt solicitate de catre firme, institutii publice si ambasade.

Cat te costa?
Pretul unei evaluari simple este gratis pentru apartamente si case, iar pentru spatii comerciale pretul este stabilit in functie de complexitatea evaluarii.

2. Expertiza (Raport de evaluare)

In ce consta expertiza?
Aceasta consta in intocmirea unui dosar care cuprinde calculele pretului de piata pe baza unor caracteristici si coeficienti matematici, folosind formule tehnice de evaluare conform standardelor ANEVAR.

Unde ai nevoie de expertize (rapoarte de evaluare)?
Se folosesc pentru reevaluarea imobilelor aflate pe firma (operatiune obligatorie din 3 in 3 ani) si sunt cerute la Primarie pentru calculul impozitului pe proprietate. Rapoartele de evaluare se folosesc pentru licitatii, pentru lichidari si dizolvari de firme, pentru litigii si procese civile, obtinerea creditelor bancare, dar si pentru stabilirea valorii patrimoniale a firmelor.

Cat costa?
Pretul evaluarii se stabileste in functie de tipul si complexitatea imobilului evaluat.