In ce conditii trebuie sa apelam la evaluarea imobiliara ?

Intr-o piata atat de competitiva precum cea din tara noastra, este deosebit de important sa stim adevarata valoare a proprietatilor noastre, pentru a sti de unde pornim orice tip de discutie care va avea in vedere valoarea propriu-zisa a proprietatii noastre.
Pentru a va asigura ca aveti intr-adevar parte de cele mai bune servicii si ca, daca aveti nevoie, posibilii dumneavoastra creditori nu va vor face un deserviciu in evaluarea imobilului dumneavoastra, va sfatuim sa apelati la serviciile unei agentii imobiliare profesioniste, care va va ajuta in toate privintele.

Prima varianta este evaluarea simpla. Insa in ce consta evaluarea simpla?
Aceasta consta in evaluarea pretului imobilului tau conform informatiilor cu privire la preturile medii de piata pentru imobile similare, la statistici imobiliare (baze de date interne si surse externe), preturi multianuale de piata, tendinte, vad comercial si indicatori macroeconomici etc. Vei primi un document cu antet si stampila, care cuprinde informatii despre imobil, proprietar si pretul de piata.
Unde ati avea nevoie de evaluarea simpla?
Evaluarea simpla este foarte des solicitata de persoane care doresc sa vanda imobile, sa imparta veniturile obtinute din vanzarea imobilelor sau pur si simplu sa stie valoarea de piata a imobilelor aflate in proprietatea personala.
Evaluarile simple sunt solicitate de instantele de judecata si sunt folosite ca probe de catre avocati si judecatori pentru partaje, procese patrimoniale si alte procese civile sau penale. De asemenea, sunt solicitate de catre firme, institutii publice si ambasade.
Care este insa costul unei evaluari simple? Ei bine, aceasta este gratis pentru apartamente si case, iar pentru spatii comerciale pretul este stabilit in functie de complexitatea evaluarii.

Expertiza -Raport de evaluare- In ce consta expertiza?
Aceasta consta in intocmirea unui dosar care cuprinde calculele pretului de piata pe baza unor caracteristici si coeficienti matematici, folosind formule tehnice de evaluare conform standardelor ANEVAR.

Unde ati putea avea nevoie de aceste rapoarte de evaluare ?
Se folosesc pentru reevaluarea imobilelor aflate pe firma (operatiune obligatorie din 3 in 3 ani) si sunt cerute la Primarie pentru calculul impozitului pe proprietate.
Rapoartele de evaluare se folosesc pentru licitatii, pentru lichidari si dizolvari de firme, pentru litigii si procese civile, obtinerea creditelor bancare, dar si pentru stabilirea valorii patrimoniale a firmelor.

Pretul unei astfel de evaluari va fi diferit in functie de imobilul evaluat, in functie de suprafata imobilului si in functie de alte considerente care va vor fi comunicate de catre specialistii nostri.

Compara anunturi

Compara
Translate »